Introductie

Wat is nu dat dashboard?

Deze site gaat over het Dashboard Duurzame Ontwikkeling, maar wat is dit nu eigenlijk? Kort gezegd is het een online vragenlijst, die inzicht geeft in de belangrijkste kenmerken van werkende mensen. Het is voor werknemers zelf, maar ook voor de organisatie waarin zij werken van groot belang, dat beiden weten waarover tevredenheid bestaat, wat energie geeft, maar ook wat er beter kan. Waar er behoefte aan verbetering en ontwikkeling is.

Wat is het nut van het dashboard?

Leuk zo’n dashboard, een overzicht van belangrijke werk kenmerken. Maar wat heb ik daar aan, zul je je wellicht afvragen? Het belangrijkste nut van het dashboard is eenvoudig, objectief inzicht geven. Veel werknemers, maar ook werkgevers (directie, MT, DGA) zijn druk en worden geleefd. Iedere dag moet er veel werk worden verzet en is het al lastig genoeg om alle ballen in de lucht te houden. Daardoor ontbreekt vaak het moment om even stil te staan bij de vraag, word ik nog wel blij van mijn werk? Is mijn werk wel goed georganiseerd? Krijg of geef ik goed leiding? Zorg ik ervoor dat ik voldoende gezond leef? Krijg ik energie van mijn werk, of kost het me veel energie? Houd ik mijn werk ook in de toekomst nog vol? Misschien wil je wel eens wat anders, je ontwikkelen, een cursus of opleiding volgen bijvoorbeeld, maar neem je hier niet de tijd voor om over na te denken?

Bovenstaande vragen zijn belangrijk voor iedereen die werkt. Maar bovenstaande vragen zijn ook van levensbelang voor werkgevers/organisaties. Het Dashboard Duurzame Ontwikkeling geeft op betrouwbare wijze inzicht in de antwoorden op eerder genoemde vragen. Voor zowel individuele werknemer, als voor de gehele organisatie. Hiermee kunnen werkgever en werknemer regie voeren op eigen duurzame inzetbaarheid.

Eigen regie duurzame inzetbaarheid

Benieuwd naar de werkwijze, hoe werkt het in de praktijk, lees hier verder. Het dashboard is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.